Frankrijk |  Oostenrijk | Tsjechie      

                           Contact
                  
              
       
              


                  
                                             

    

        Wintersportpagina
      met  informatie 
      over Snowboarden..
    
Home | Skien | Langlaufen | Snowboarden | Skilessen | Links |  
                                                 


          Snowboarden

Populair
Snowboarden is een van de populairste vormen van wintersport. Het is met name populair onder de wat jongere wintersporters. Het is ook de snelst groeiende wintersport. Als de stijgende trend zich voortzet, maken snowboarders over 10 jaar 50 procent uit van alle wintersport-toeristen. 

New School
De populariteit begon ergens in de jaren tachtig van de vorige eeuw. Skateboarders en surfers overal ter wereld ontdekten het freestyle snowboarden. Het was de tijd dat snowboarders de pistes en bergdorpjes onveilig maakten. Ze hadden weinig op met de bestaande regels in de wintersport-oorden en kregen al snel de reputatie van 'bad boys'. Ze noemden zichzelf "New School", droegen wijde kleding en piercings, lieten hun haar verfen en zetten zich af tegen de gevestigde orde in de ski wereld. Door de toegenomen populariteit van het snowboarden is deze subcultuur in rap tempo aan het verdwijnen. 

Snowboardgebieden
Populaire snowboard gebieden zijn Les Deux Alpes, Avoriaz
en Tignes in Frankrijk , Saas-Fee, Leysin en Laax in Zwitserland,  SŲlden, Zell am See, en Mayrhofen in het Zillertal in Oostenrijk.


Snowboardhouding
Bij snowboarden daalt men af van een steile berghelling of piste op een snowboard met vastgemaakte softboots. Snowboarden heeft enige overeenkomsten met skateboarden en windsurfen. Snowboarden is minder complex en vooral veel vrijer dan skiŽn. Het is een wintersport die de nodige oefening vergt. Het beheersen van de snowboardhouding is het belangrijkste bij het snowboarden. Meestal duurt het wel een aantal dagen voor men de basis vormen onder de knie heeft. 

Freeride
Er zijn een aantal verschillende stijlen van snowboarden. Om te starten is de Freeride het meest geschikt. Freeriding speelt zich voornamelijk op de grond af. Veel freeriders houden ervan om off-piste te gaan in de poedersneeuw.

Freestyle
Freestyle is een andere stijl, die is voortgekomen uit de Freeride. Deze snowboard variant kenmerkt zich vooral door spectaculaire trucs in de lucht, de zogenaamde Airs.

Freecarve
De derde stijl is Alpine Snowboarden of Freecarve, hierbij snijdt je met je snowboard door de sneeuw. Het gaat hierbij vooral om het behalen van een hoge snelheid. Voor de beginner is Carving niet de meest geschikte stijl. Omdat Alpine Snowboarden overeenkomsten heeft met SkiŽn, stappen ervaren SkiŽrs vaak over op deze snowboard stijl.

Olympische sport
Hoewel snowboarders aanvankelijk niet mee wilden doen met de Olympische Winterspelen, is het sinds 1998 een olympische dicipline. Dit is ongetwijfeld ook van invloed geweest op de snel stijgende populariteit van het snowboarden op de wintersport pistes.
     

       Sneeuwhoogtes:

              Oostenrijk
               Tsjechie


          

         

 

 

 

 


    
               Informatie over Skien - Langlaufen en Snowboarden in Frankrijk - Tsjechie en Oostenrijk
wintersport-vakantie.be © 2005-2013