La Plagne in de winter

La Plagne

Het bekende wintersportgebied La Plagne bestaat uit tien dorpen, waaronder Plagne Centre, Belle Plagne, Aime la Plagne, Plagne 1800, Plagne Bellecote, Plagne Villages/Soleil en Les Coches. Elk dorp beschikt over eigen voorzieningen zoals bars, hotels en winkels die mede belangrijk zijn voor een geslaagde wintersport vakantie. De dorpen zijn onderling verbonden via een aantal skiliften en (steile) weggetjes.
Door het grote aantal nieuwe hotels, appartementen en chalets in het recent gebouwde Belle Plagne is het aantal overnachtingsplaatsen flink toegenomen. Plagne Centre is ook geliefd bij jongere wintersporters vanwege de vele uitgaansmogelijkheden en de uitstekende après-ski. Aimee La Plagne is het hoogst gelegen skidorp (2100 m) van La Plagne.

Skigebied Paradiski

De skigebieden van La Plagne, Peisey-Vallandry en Les Arcs vormen samen het moderne skigebied Paradiski. Door deze samenvoeging is een van de mooiste en grootste (staat in de top 3) wintersportgebieden van Europa ontstaan. Zo’n 430 kilometer piste en 143 skiliften staan klaar voor u. De ‘Vanoise Express’, een snelle kabellift zorgt voor de onderlinge verbindingen in dit fantastische wintersportgebied.

Snowboarden

Voor boarders is de sneeuw bij La Plagne ook zeer geschikt. Er zijn drie parken: het 2.5 hectare grote 7Cube, The Half Pipe bij Plagne Bellecote en een beginnerspark in Plagne Montalbert.

Sneeuwhoogten

De actuele sneeuwberichten voor het skigebied La Plagne vindt u hier.

Skipassen

Een handig overzicht van de tarieven van een skipas voor het skigebied vindt u op de website La Plagne.nl.

Skischolen

In La Plagne en bevinden zich een aantal skischolen zoals: Oxygene, Reflex en ESF-Plagne-Bellecote.

Plattegrond

Bezoek voor een kaart van de dorpen van La Plagne de plattegrondpagina.

 

Wintersport Frankrijk >> La Plagne – Les MenuiresTignesVal d’Isere – Val Thorens