Les Menuires wintersport

Les Menuires

De populaire en moderne wintersportplaats Les Menuires bestaat uit verschillende gedeelten, waarvan La Croisette, Reberty, Brelin en Les Bruyeres het belangrijkste zijn. Elke wijk beschikt over eigen voorzieningen. Door de centrale ligging van de wijk La Croisetterale vindt u daar de meeste winkels, eetgelegenheden en après-ski cafes’s. Het skioord ligt op een hoogte van circa 1800 meter en is een perfecte uitvalsbasis voor tochten door de Belleville vallei.

Skigebied: Les Trois Vallees

De Vallée de Méribel, de Vallée de Courchevel en de Vallée des Bellevilles vormen samen het skigebied: Les Trois Vallées. Dit skiparadijs heeft ruim 600 km met elkaar verbonden pistes en beschikt over meer dan 200 skiliften. Er zijn een aantal zeer steile afdalingen maar ook aan beginnende skiers is gedacht. Een aantal zeer bekende wintersportplaatsen maken deel uit van Les 3 Vallées, zoals: Meribel, Val Thorens, La Tania en natuurlijk Les Menuires.

Sneeuwhoogten

Bij Les Menuires komen de pistes tot boven de 2840 meter en profiteren daardoor van een flinke lading natuurlijke sneeuw. Die natuurlijke sneeuwlaag wordt nog eens versterkt door meer dan 400 sneeuwkanonnen die zo’n veertig procent van het wintersportgebied bestrijken. Het actuele weerbericht voor het skigebied vindt u op de website Lesmenuires.com.

Skipas

Een handig overzicht van de tarieven voor een skipas vindt u op de skipagina van de sie van Les Menuires.

Skischolen

In Les Menuires en omgeving bevinden zich een aantal skischolen zoals: De Franse Skischool en Skischool Les Menuires.

Plattegrond
Bezoek voor een kaart van Les Menuires deze pagina.