Tignes Wintersport

Tignes – L’ Espace Killy

Tignes is één van de bekendste Franse wintersportplaatsen en beschikt over een uitgestrekt skigebied dat tot de beste van Europa behoort. Het gebied is tevens verbonden met dat van Val d’Isere. Het levendige dorpje ligt op 2100 m hoogte in het skigebied L’ Espace Killy (300 kilometer piste!). Door de hoge ligging van het wintersportgebied is er op de pistes voldoende sneeuwzekerheid tijdens het skiseizoen. Een van de hoogtepunten is skiën op de gletsjer La Grande Motte (3650 m).

Val Claret, Le Lac, Le Lavachet en Les Brevieres

Eigenlijk bestaat Tignes uit meerdere dorpen waarvan Val Claret, Le Lac en Le Lavachet het hoogste liggen. Les Brevières is wat ouder dan de andere dorpen en ligt op 1550 meter. Er rijden gratis pendelbussen tussen de verschillende dorpsdelen. De laatste jaren heeft de middenstand van Tignes er veel aan gedaan om een authentieke wintersport sfeer te creeren, zoals je die vooral in Oostenrijk nog veel vindt. De vier dorpen behoren dan ook tot de sfeervolste wintersportbestemmingen in Frankrijk.

Apres-ski Tignes

Van wintersport activiteiten krijg je trek in lekker eten en drinken, gelukkig zijn er uitstekende après-ski voorzieningen in de dorpen van Tignes. Voor jongeren is er met name in Tignes Val Claret veel vermaak te vinden.

Swatch Snowpark

De populariteit onder jongeren heeft ook te maken met de directe nabijheid van het Swatch Snowpark voor snow-boarders en de befaamde Tignes Airwaves, een freestyle en freeride evenement voor boarders en skiërs.

Familie skivakantie

Voor gezinnen met kleine kinderen is door de lagere ligging met name Tignes Les Brévières zeer geschikt. Voor de kleintjes vanaf 4 jaar worden er skilessen aangeboden bij diverse skischolen. Ook voor beginners en langlaufers is Les Brévières een uitstekende keuze voor een wintersport- of skivakantie.

Skischolen

In Tignes is er ruim aanbod van skischolen. De Skilessen worden aangeboden op verschillende niveau’s en vaak worden ook er ook snowboardlessen gegeven. Bekende scholen zijn o.a.: Ski & Snowboard school: 333school.com,
Skischool Evolution 2 en Ultimate Snowsport.

Meer informatie: Tignes.net