Val d’Isere – skigebied

Val d’Isère – Espace Killy

Val d’Isère ligt op 1850 meter hoogte in het hart van skigebied Espace Killy en heeft ongeveer 1750 inwoners.
Het is een sfeervol en mondain bergdorp dat uitstekende wintersport mogelijkheden biedt voor beginners en gevorderden. De ligging van deze wintersportplaats is zonder meer uniek te noemen. Het ligt dan ook in één van de oudste wintersportgebieden van Frankrijk. Na een grondige renovatie in de jaren negentig heeft het grotendeels autovrije centrum zijn historische aanblik weer teruggekregen.

Snowboarden

Naast skien is het gebied bij Val d’Isere ook zeer geschikt om te snowboarden. De spannende pistes en de prachtige omgeving staan garant voor een avontuurlijke snowboard-vakantie.

Après-ski

Na afloop van het skiën of snowboarden zijn er volop après-ski mogelijkheden te vinden in het gezellige oude centrum. De gastvrije bars, restaurants, nachtclubs en disco’s kennen in het wintersport-seizoen ruime openingstijden. Door al deze mogelijkheden is Val d’Isère in de loop der jaren dan ook een internationale ontmoetingsplek geworden voor wintersport-liefhebbers.

Skilessen Val d’Isère

Er zijn een groot aantal skischolen in Val d’Isere, een uitgebreid overzicht is te vinden op: Valdisere.com. Ook voor kinderen vanaf 3 jaar zijn er diverse mogelijkheden bij een aantal skischolen en miniclubs.