Val Thorens wintersport

Val Thorens

Het populaire Val Thorens heeft een bruisend nachtleven en beschikt over een groot après-ski bars. Het autovrije dorp (bagage laden en lossen is toegestaan) is volledig op wintersport ingesteld. De hotels en appartementen liggen direct aan of naast de pistes. Het dorp ligt op een hoogte van 2300 meter en kent tot in april goede sneeuwcondities.
Behalve skiën en boarden is het ook mogelijk om een spannende tocht op een sneeuwscooter te maken.

Les Trois Vallees

Er bestaan weinig wintersportgebieden die zoveel mogelijkheden bieden als Les Trois Vallées. Het skigebied bestaat uit ruim 600 kilometer met elkaar verbonden pistes en beschikt over meer dan 200 skiliften. Voor de liefhebbers zijn er zeer steile afdalingen en ook aan beginners is gedacht. Veel bekende wintersport-plaatsen maken deel uit van Les 3 Vallées, zoals: Meribel, Les Menuires, La Tania, St. Martin de Belleville en uiteraard Val Thorens.

Sneeuwhoogten

De actuele sneeuwberichten voor het skigebied bij Val Thorens zijn te bekijken op deze website.

Skipassen

Met de “Prêt à skier” pas (P@S) is het mogelijk om te skiën zonder dat u uw skipas uit uw zak te hoeft te halen. Alle informatie is opgeslagen in een chip. Deze chip zorgt ervoor dat de poortjes bij de skiliften automatisch geopend worden. Voor gezinnen bestaande uit minimaal 4 personen zijn er voordeeltarieven van toepassing.

Skischolen

In het gebied bevinden zich een groot aantal ski- en snowboardscholen waaronder: ESF Val Thorens, Prosneige en Ski-Cool.

Plattegrond

Bezoek voor een kaart van Val Thorens deze pagina.