Fügen en Hochfügen

Aan het begin van het Zillertal, vlakbij de autobahn, liggen de wintersportdorpen Fügen en Hochfügen. Het kleine en gemoedelijke Fügen licht op een hoogte van 545 meter en is bij uitstek geschikt voor gezinnen met kinderen. Er is een “oefenweide” voor beginners en aan de rand van het dorp ligt de snelle Spieljochbahn, de bekendegondelbaan, die u naar een hoogte van 2050 meter brengt. Vanuit Fügen gaan er gratis skibussen naar het sneeuwzekere Hochfügen en
met de trein (ook gratis) kunt u de rest van het Zillertal verkennen.

Skigebieden

De belangrijkste skigebieden in de omgeving zijn Spieljoch en
Hochfügen. Door de hogere ligging is Hochfügen behoorlijk sneeuwzeker. De pistes van Fügen en Hochfügen zijn niet op elkaar aangesloten, maar vallen wel onder één skipas. Houders van zo’n pas kunnen gratis gebruik maken van de skibus die pendelt tussen Fügen en Hochfügen.

Het relatief kleine en overzichtelijke skigebied Spieljoch is vooral geschikt voor de beginnende of (licht) gevorderde wintersporter en heeft mooie en brede pistes. Hochfügen heeft pistes in de lichte tot middelzware categorie en beschikt tevens over een aantal spannende buckelpistes.
Het skigebied van Hochfügen staat sinds 2004 in
verbinding met de pistes van Kaltenbach-Ried in het skigebied Hochzillertal.

Wintersport in Fugen en Hochfügen

Diverse touroperators bieden skireizen aan naar de skigebieden van Fugen, waaronder Sunweb en Bizztravel.

Sneeuwhoogten

De actuele sneeuwhoogten van Hochfügen, Kaltenbach, Fügen en andere skigebieden in het Zillertal zijn te vinden op de website Zillertal Ski.

Uderns

Het rustige en gemoedelijke boerendorpje Uderns, ligt tussen
Kaltenbach en Fügen in het Zillertal. Door zijn centrale ligging is Uderns een uitstekende uitvalsbasis voor de skigebieden van Kaltenbach en Fügen. In het gastvrije dorpje zijn enkele ouderwetse Gasthöfe te vinden, verder biedt het dorp niet veel vertier.

Superskipas Zillertal

Naast de plaatselijke skipas is er ook de handige Zillertaler
Superskipas. Deze skipas geeft toegang tot alle pistes van het Zillertal (Zillertal Arena, Hochzillertal, Fügen en Ski Zillertal 3000). Meestal kunt u bij de touroperator waar u uw skivakantie boekt ook de Zillertal Skipas boeken of reserveren.

Skischolen

In Fügen en Hochfügenen bevinden zich een aantal skischolen. Skischule Aktiv en Skischool Ski-Check.

Plattegrond

Een kaart van Fügen en omgeving vindt u hier: map Fügen.