Gerlos Zillertal Arena

Gerlos ligt op 1250 meter hoogte op het Isskogel plateau dat deel uitmaakt van het populaire skigebied Zillertal Arena (Tirol). Het is een gezellig en kleinschalig (slechts 820 inwoners) bergdorp met de bekende Tiroler gemütlichkeit.
Het skidorp is mede befaamd om zijn uitstekende après-ski, waardoor je bijna gaat vergeten dat je naar Gerlos komt om te skiën of snowboarden.

Sneeuwzekerheid

Het plaatsje biedt door zijn ligging een hoge sneeuwzekerheid tijdens het winterseizoen, waardoor de sneeuwkanonnen van Gerlos meestal werkloos blijven. De actuele sneeuwhoogten van de skigebieden in het gehele Zillertal zijn te vinden op de website Zillertalski.

Snowboarden

Voor snowboarders is het gebied bij Gerlos ook uitermate geschikt. Het grote en veel bezochte “Boarders Town Funpark” bevat onder meer een 400 meter lange boardercross en een spectaculaire “Megahalfpipe” voor freestylers.
Bij Krimml op de Gerlosplatte is een 700 meter lang Funpark te vinden. Snowboarders verzamelen zich ook rondom de Königsleiten spitze en bij Sportbahn Kapauns. Voor de wat jongere boarders is er deze winter voor het eerst een Basic-Funpark bij de Krummbach-Sessellift.

Zillertal Arena Gerlos

Aan de samenvoeging van het skigebied Kreuzjoch met het gebied van Gerlos dankt het skigebied Zillertal Arena zijn naam. Sinds kort zijn er ook liftverbindingen met het skigebied Hochkrimml-Gerlosplatte. Hierdoor is een gebied ontstaan van zo’n 160 km skipistes, met elkaar verbonden door 55 skiliften, wat niet veel voorkomt in Oostenrijk. Het is dan ook een van de populairste, grootste en aantrekkelijkste skigebieden van Oostenrijk. Skibussen vervoeren u gratis tussen de verschillende dalstations, een dienstregeling in pdf formaat kunt u kosteloos downloaden vanaf deze pagina: Arena Gratis Skibus. Naast Gerlos bestaat de Zillertaler Arena uit de wintersportdorpen Zell am Ziller, Hippach, Krimml en het gemoedelijke Wald-Königsleiten.

Pistes

De belangrijkste pistes liggen bij de Isskogel, de Plattenkogel en de Königsleitenspitze. Aan de voet van de Plattenkogel ligt het skidorp Gerlosplatte, dat ook voor beginners zeer geschikt is. De Isskogel is via sleep- en stoeltjesliften ook verbonden met het zonnige skigebied van Königsleiten.

Zillertaler Superskipas

Naast de plaatselijke skipassen is er voor de calculerende wintersporter die veel kilometers maakt de handige Zillertaler Superskipas. Deze pas geeft toegang tot alle pistes van het Zillertal (Zillertal Arena, Hochzillertal, Fügen en Ski Zillertal 3000). Informatie over ski-pas tarieven zijn te vinden op de pagina: Skipass Zillertalarena. Meestal kunt u bij het reisbureau waar u uw skivakantie boekt ook de Zillertal Skipas reserveren of boeken.

Ook voor kinderen

Voor gezinnen met (kleine) kinderen zijn er volop mogelijkheden in Gerlos en omgeving. Skischolen organiseren speciale programma’s voor de kleintjes en er zijn speciale pistes voor kinderen aangelegd. Voor de allerkleinsten is er een “gästekindergarten”, terwijl u aan het skiën bent hebben uw kinderen, onder deskundig toezicht, veel plezier in de “Bärlihöhle” in het centrum van Gerlos.

Skischolen

In Gerlos en andere wintersportdorpen in de Zillertaler Arena bevinden zich uiteraard een groot aantal ski- en snowboard-scholen. De bekendste zijn Michi’s Skischule Gerlos (ook in het Nederlands), Skischule Total Gerlos (o.a. Nederlands), Skischule Aktiv Gerlos, Skischule Unterwurzacher (skiles in de Nederlandse taal).

Brochures

Informatieve brochures over Zillertal Arena zijn gratis te downloaden in pdf formaat: Downloads Zillertalarena

Plattegrond

Een map van Gerlos en omgeving vindt u hier: plattegrond Gerlos

!!! LASTMINUTE WINTERSPORT & CHALETS !!!