Ischgl – Silvretta Arena

Ischgl

Dit bekende wintersportoord ligt in het Paznauntal.Het kleine plaatsje telt zo’n 1500 inwoners en ligt op een hoogte van circa 1375 meter vlakbij de grens met Zwitserland. De authenticiteit van Ischgl is gelukkig bewaard gebleven, anderzijds staan er veel hotels om de vele wintersporters onderdak te kunnen bieden. Zoals gebruikelijk in Oostenrijk zijn er, met name in het autovrije centrum, veel gezellige restaurants, bars en andere après ski gelegenheden.

Skigebied Silvretta Arena

Het grootste aaneengesloten skigebied in het Paznauntal is het gebied, Silvretta Arena vlkabij Ischgl. Je vindt er meer dan 200 km pisten in alle moeilijkheidsgraden en het skigebied kent goede sneeuwcondities, soms tot ver in april. Zo’n 40 moderne skiliften brengen u naar de meer dan 70 perfect geprepareerde pistes. Aan de andere kant van het gebergte kunt u afdalen naar het Zwitserse plaatsje Samnaun.

Sneeuwhoogten

De actuele sneeuwhoogtes het skigebied Silvretta Arena zijn te vinden op de website van Ischgl.com.

Skipassen

Informatie over de diverse skipassen die gebruikt worden in het Paznau dal is te vinden op deze site (de tarieven kunnen worden gedownload in pdf-formaat) en Silvretta.at. Met de Silvretta skipas kunt u onder meer skien in Ischgl, Samnaun, Paznaun, Galtur en See. U kunt bij de
touroperator waar u uw skivakantie gaat boeken vaak ook een skipas reserveren.

Skischolen

In het wintersportgebied bij Ischgl bevinden zich een aantal goede skischolen waaronder de Schneesport-Akademie Ischgl.

Snowboarden

Voor snowboarders is Ischgl een waar paradijs. Vlakbij het dorp, op de Idalp bevindt zich het Snow Show Park Ischgl, een van de grootste snowboard parken van Europa.

Langlaufen

Aan de langlaufers in het Paznauntal is ook gedacht met circa 110 kilometer goed geprepareerde loipen.

Plattegrond

Een kaart van Ischgl en omgeving vindt u hier: map Ischgl.