Kirchberg in Tirol

Wintersport Kirchberg

Kirchberg in Tirol ligt middenin het skigebied Kitzbühel. Het dorp telt zo’n 5220 bewoners. Door de bruisende en gevarieerde après-ski is het één van de bekendste en populairste wintersportbestemmingen in Oostenrijk. Kirchberg is uitstekend bereikbaar met de auto en trein.

Kitzbuhler Alpen

Kirchberg maakt deel uit van één van de grootste skigebieden van Europa. Het gebied beschikt over ongeveer 168 km piste en 53 skiliften/kabelbanen. De Kitzbüheler Alpen staan ook bekend als, Skigrossraum Kitzbühel.

KI-West

Door de directe verbinding, via de KiWest baan, met het skigebied Wilder Kaiser ontstaat het gigantische skigebied KiWest. Met 250 kilometer piste en 150 liften een waar eldorado voor elke wintersporter.

Hahnenkamm

Op ongeveer 900 meter afstand van Kirchberg vindt u de Fleckalmbahn, die u snel naar de top brengt van de bergkam, Hahnenkamm. Vanaf dit punt is een groot gedeelte van het wintersportgebied Kitzbühel-Kirchberg per ski te bereiken. Zeer bekend zijn de Internationale Hahnenkamm-Rennen.

Fleckalmbahn

Aan de voet van de Fleckalmbahn is aan het eind van de middag, tijdens het wintersportseizoen, een bruisende après-ski te vinden.

Wandelen

De wandelaars onder u kunnen gebruik maken van de tientallen kilometers panoramische winterwandelpaden in de omgeving van Kirchberg.

Sneeuwhoogten

De actuele sneeuwhoogtes van de skigebieden vlakbij Kirchberg zijn te vinden op: Sneeuwski.com.

Skipas

Met de Top-Skipas voor de Kitzbüheler Alpen heeft u
toegang tot vijf skigebieden: Kitzbühel, Wilder Kaiser-Brixental, Hochtal Wildschönau, Skiregio Schneewinkel en het Alpbachtal. Voor meer informatie en prijzen van de skipas: Kitzbüheler Alpen.

Skischolen

In Kirchberg zijn een aantal kwalitatief goede skischolen te vinden, zoals: Skischule Kirchberg en Kirchberg Aktiv.

Snowboarden

In het onlangs geopende, Freestyle Nightpark, op de Gaisberg in Kirchberg kunnen alle snowboardfans zich eens lekker uitleven. Elke donderdag en vrijdag is het Freestyle Nightpark verlicht van 18:30 tot 21:30 uur.

Langlaufen

Langlaufers kunnen onder meer terecht op circa 40 kilometer gespoorde loipes, die tevens aansluiting bieden op loipen-netwerken van andere wintersportgebieden.

Plattegrond

Een map van Kirchberg en omgeving vindt u op de volgende
pagina: plattegrond Kirchberg in Tirol.