Kitzbühel Oostenrijk

Wintersport in Kitzbuhel

Kitzbühel (8500 inwoners) is een van de bekendste wintersportplaatsen van Oostenrijk. Het ligt middenin het gelijknamige skigebied Kitzbüheler Alpen op circa 5 kilometer van Kirchberg. Het Tiroolse plaatsje heeft een mondaine- en internationale uitstraling en noteert vele honderd-duizenden overnachtingen per jaar.

Kitzbuhlerer Alpen

Vanuit het centrum vertrekt een cabinelift naar het skigebied van Kitzbühel met zijn befaamde Hahnenkamm. De Kitzbüheler Alpen behoren tot de grotere skigebieden van Europa. Het skidomein beschikt dan ook over circa 168 km piste en 53 skiliften/kabelbanen. Het gebied is tevens bekend onder de naam, Skigrossraum Kitzbühel.

Hahnenkamm afdaling

De jaarlijks georganiseerde HahnenkammRennen met de Streif-afdaling is zeer populair. De Streif is dan ook de bekendste ski-afdaling ter wereld. Op de top van de Hahnenkamm is een museum ingericht over de geschiedenis (begonnen in 1930) van de legendarische rennen.

Sneeuwhoogten

De actuele sneeuwhoogtes van de Kitzbüheler Alpen vindt u op de site: Sneeuwski.com.

Skipas

De Top-Skipas voor de Kitzbüheler Alpen geeft toegang tot de pisten van: Skiregio Schneewinkel, Wilder Kaiser-Brixental, Hochtal, Alpbachtal, Wildschönau en Kitzbühel. Prijzen en meer info: Skipas-Kitzbuhel.

Skischolen

In het Alpenplaatsje vindt u een aantal goede skischolen waar uw kinderen ook welkom zijn: Skischule Kitzbühel, Element3 en Skischule Reith

Snowboarden

Voor snowboarders zijn er voldoende voorzieningen, zoals pistes voor freeriders en een Snowpark voor boarders.

Langlaufen

Voor langlaufers zijn er onder meer vele kilometers gespoorde loipes, die een goede aansluiting geven op andere loipen-netwerken.

Plattegrond

Een map van Kitzbühel en omgeving: Plattegrond Kitzbühel.