Saalbach – Hinterglemm

Skigebied Skicircus

De bekende skidorpen Hinterglemm en Saalbach liggen op ongeveer 3 kilometer afstand van elkaar en vormen samen met Leogang het grote skigebied: Skicircus Saalbach-Hinterglemm-Leogang. Het is het een zeer geliefde wintersportbestemming met circa 200 kilometer pisten en 58 skiliften. De hoogte van het skigebied ligt tussen de 840 en 2096 m. Door het gebruik van sneeuwkanonnen is het Skicircus sneeuwzeker van december tot en met maart.
Door de populariteit van het Skicircus zijn er veel apres-ski mogelijkheden in beide dorpen.

Saalbach-Hinterglemm

De dorpen worden vaak in een adem genoemd en zijn nogal populair onder doorgewinterde wintersporters. Het wat mondain aandoende Saalbach is kleiner dan het iets hoger gelegen Hinterglemm waar veel aprés ski vertier te vinden is. Met ongeveer 19.000 bedden, voor toeristen, is het een van de meest bezochte wintersportgebieden in Oostenrijk. Het toerisme is de belangrijkste inkomstenbron voor de dorps-bewoners.

Snowpark

Er is een funpark in Saalbach, en een klein snowpark in Hinterglemm, maar ervaren skiërs en snowboarders geven waarschijnlijk de voorkeur aan het snowpark in het aangrenzende Leogang,

Sneeuwhoogten

Voor de actuele sneeuwhoogtes van het skigebied bij Saalbach-Hinterglemm klikt u hier.

Skipas

De skipas voor het skigebied Skicircus is geldig voor alle liften in Saalbach, Hinterglemm, Leogang en voor de skibussen in het Glemmdal. Meestal kunt u bij de touroperator waar u uw wintersport-vakantie boekt een skipas voor het betreffende skigebied reserveren.

Skischolen

In het grote skigebied Skicircus bevinden zich uiteraard ook groot aantal snowboard- en skischolen. In Saalbach onder meer: Snowacademy, Skischule Furstauer en Easyski. In Hinterglemm: Skischule Activ en Snow & Fun.

Langlaufen

Het aantal kilometers dat is uitgezet voor langlaufloipes bedraagt 119 kilometer.

Plattegrond

Een kaart van Saalbach en Hinterglemm vindt u hier: map Saalbach-Hinterglemm.