Seefeld in Tirol

Skigebied Olympiaregion

Seefeld vormt samen met de skidorpen Mosern, Leutasch, Scharnitz en Reith het wintersportgebied Olympiaregion met 32 ski- en kabelliften en 48 kilometer pisten. Het relatief kleine skigebied is ook geschikt voor beginners.

Seefeld

Het mondaine en bruisende Seefeld heeft een autovrij centrum en is een van de drukst bezochte plaatsen van Tirol. Het ligt zo’n 20 km ten westen van Innsbruck op een hoogte van 1180 meter.

Sneeuwhoogten

Voor de actuele sneeuwhoogtes van het skigebied bij Seefeld klikt u hier.

Skipassen

U heeft de keuze tussen de Happy Skicard en de Seefeld Card. Zie voor prijzen en voorwaarden de vermelde links. Bijna altijd kunt u bij de reisorganisatie waar u uw skivakantie boekt een skipas voor het betreffende gebied reserveren.

Skischolen

In het skigebied bevinden zich een aantal snowboard- en skischolen. In Seefeld o.a. Skischule Seefeld en Sport Aktiv. In Mosern: Skisverleih Mosern en in Leutasch: Skischule Leutasch.

Langlaufen

Het gebied heeft uitstekende langlaufmogelijkheden met ruim 260 kilometer langlaufloipes. De regio wordt gezien als een paradijs voor langlaufers, wandelaars en Nordic walkers. Voor winterwandelaars is er zo’n 140 kilometer wandelpad door het mooie sneeuwlandschap.

Plattegrond

Een kaart van Seefeld vindt u hier: map Seefeld.