Zell am See – Kaprun

Skigebied Europa Sportregion

De skigebieden van Zell am See en Kaprun vormen samen het skigebied: Europa Sportregion in de deelstaat Salzburgerland. Dit prachtige wintersportgebied bestaat uit 132 kilometer aan gevarieerde pistes en u vindt er momenteel 58 skiliften (kabel, sleep- en stoeltjesliften). De bij Kaprun gelegen Kitzsteinhorn-Gletscher kent door zijn ligging op 3200 meter hoogte, een zeer hoge sneeuwzekerheid.

Lastminute Wintersport Zell am See

De Eén van de topbestemming in Oostenrijk
Zin om naar dit prachtige skigebied te vertrekken? Op de website van Sunweb vind je een aantal voordelige last minutes naar Zell am See en Kaprun.

Zell am See

Deze populaire wintersportplaats gelegen aan het Zellermeer, telt ongeveer 9700 inwoners en ligt op een hoogte van 750 meter. Het plaatsje bestaat eigenlijk uit twee delen: het gemoedelijke autovrije centrum met zijn vele winkels, disco’s en andere uitstekende après ski mogelijkheden en de wijk Schüttdorf, waar de meeste hotels zijn te vinden. Schüttdorf ligt circa twee kilometer vanaf het centrum van Zell en is iets rustiger. En neem voor de zekerheid ook uw schaatsen mee, want tijdens de winter kan er regelmatig geschaatst worden op de Zeller See (Zellermeer) als het meer bevroren is.

Kaprun

Dit gezellige skioord heeft zo’n 3000 inwoners en ligt op 786 meter hoogte. Kaprun staat bekend om zijn uitstekende en bruisende uitgaansleven. Het dorp is ook uitermate populair bij snowboaders en langlaufers. In de omgeving vindt u een aantal prachtige langlauf- loipen. Op de sneeuwzekere gletsjer van de Kitzsteinhorn kan vrijwel het gehele jaar door naar hartelust geskied worden.

Piesendorf

Tussen Kaprun en Zell ligt het rustige en landelijke dorpje Piesendorf. Door de ligging is het plaatsje een goede uitvals-basis voor de wintersportgebieden in de omgeving. In het dorp zelf bevindt zich het mooie sneeuwpark “Erlebnisberg Nagelköpfel” waar u onder meer kunt skiën en snowtuben. In het park vindt u ook een kinderskischool en een rodelbaan. Houders van een skipas kunnen gratis gebruik maken van de skibus naar Zell am See en Kaprun. In Piesendorf zijn enkele goede hotels en appartementen te vinden. Het gemoedelijke skidorp is met name geschikt voor rustzoekers, want er zijn niet veel mogelijkheden voor après ski vertier.

Kitzsteinhorn

Het skigebied Europa Sportregion bestaat uit drie kleinere ski- gebieden: Kitzsteinhorn en Maiskogel bij Kaprun en Schmittenhöhe bij Zell am See. De gebieden zijn onderling met elkaar verbonden door middel van skibussen. Met een skipas voor de Europa Sportregion kunt u gratis gebruik maken van de skibussen en heeft u toegang tot de liften in het gehele skigebied van de regio: Zell am See – Kaprun. De totale lengte van de 59 pistes bedraagt 132 kilometer, waarvan 61 km blauw, 51 km rood en 20 km zwart, te bereiken via 58 skiliften. Het is niet toegestaan om u buiten de pistes te begeven.

Door zijn hoge ligging is de gletsjer Kitzsteinhorn (3200 m) het gehele jaar geopend en kan er zelfs in de zomer geskied worden. Vanaf de pistes zijn een aantal lange afdalingen te maken. Zo is er bijvoorbeeld een afdaling met een hoogte-verschil van 1200 meter te vinden. Op een hoogte van 2900 meter is een prachtig snowpark voor boarders aangelegd. Voor de gevorderde skiërs zijn er een aantal spannende buckelpistes. Door de sneeuwzekerheid dan is een wintersportvakantie in het gevarieerde skigebied Kitzsteinhorn zeker aan raden.

Maiskogel

In het skigebied Maiskogel (1670 m) is het ook voor beginnende wintersporters goed toeven. Het gebied is dan ook ideaal voor het hele gezin. Er zijn ook een aantal levendige après skimogelijkheden onderaan de Maiskogel. Mocht er geen sneeuw vallen dan zijn er voldoende sneeuw-kanonnen voorhanden. Kortom: gemoedelijk en bij uitstek geschikt voor beginners en families met kinderen.

Schmittenhohe

Vanaf de Schmittenhöhe (2000 m) kunt u onder meer de zes kilometer lange Schüttafdaling maken naar Schüttdorf. Voor gevorderden zijn er een aantal zwarte afdalingen, waaronder de vier kilometer lange spectaculaire en moeilijke Trass afdaling. Op de Schmittenhöhe is een rodeo-funpark voor snowboarders aangelegd en bij de Glocknerbaan is een 110 meter lange halfpipe te vinden.

Sneeuwhoogten

De actuele sneeuwhoogtes van de skigebieden bij Kaprun, Zell am See en andere skioorden in Salzburgerland en Oostenrijk zijn te vinden op de website van ANWB.

Skipas

Met de liftpas voor de Europa Sportregion heeft u toeging tot alle pisten in het skigebied en kunt u gratis gebruik maken van de pendel- bus tussen Zell am See en Kaprun. Meestal kunt u bij het reisbureau waar u uw skivakantie gaat boeken ook een liftpas reserveren.

Skischolen

In het omvangrijke wintersportgebied: Europa Sportregion bevinden zich een groot aantal ski- en snowboardscholen. In Kaprun onder meer: Ski & Snowboarding Schermer en in Zell am Zee: Skischule Sport Alpin. Een overzicht van alle skischolen in het gebied vindt u op de informatieve website van: zellamsee-kaprun.com.

Langlaufen

Er is volop ruimte voor langlaufers bij Zell, Piesendorf en Kaprun. De lokale langlaufloipes (58 km) zijn aangesloten op de meer dan 200 kilometer lange Pinzga-loipe. Spectaculair is de 3 kilometer lange Gletsjerloipe (op 2850 meter hoogte) in het skigebied van Kaprun.

Plattegrond

Een kaart van Zell am See en omgeving vindt u hier: map Kaprun-Zell am See.